Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını metodik kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Yangın baplarının üretim amacı adam katkısızlığını yangın ve yaman doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir yüzının degaje olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Standart bir evgin çıkış bapsı ekseri 2000 TL ile 4000 TL ortada mütebeddil bir fiyata malik olmaktadır. Fakat, kapının yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve vesair özellikleri üzere faktörler ederı etkiler.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun dâhilin bile kanatlarının dizaynının en yerinde halde bünyelması gereklidir. Kanatları biçimli biçimde kalıplı monte edilmezse kaçış esnasında teessürat evetşanabilir. Ivedi çıkış kapısı kilitli olmamalı ve halk ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların yaman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan az kata sahip binalarda 60 an, bodrum katlara ve 4 kattan daha okkalı kata iye binalarda en az 90 dakika yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Dolgular ile kapı muattalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da mukannen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

CMD Mühür; kaliteli ve güvenilen Yangın çıkış kapısı istanbul yangın bapları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın eminği konusunda uzman kadrosuyla Türkiye genelinde iş vermektedir.

Bu yüzden size tavsiyemiz yerında mütehassıs ve sükselı kapı üreticileri ile çtuzakışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların lüzumlu testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page